Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genoemd, worden gewonnen uit verschillende delen van een plant. De bloem, schors, wortels, blad, zaden en schil. Er zijn ongeveer 700 verschillende planten, te vinden op verschillende delen van de aarde, die essentiële oliën bevatten. Deze olie wordt aangemaakt ín de plant zelf als bescherming tegen bacteriën , parasieten en schimmels. Vandaar dat pure essentiële oliën krachtig van werking zijn en van nature anti- bacterieel. 

Door de geschiedenis heen zijn essentiële oliën in verschillende culturen al veelvuldig toegepast vanwege hun medicinale en therapeutische werking.

De delen van de plant worden meestal (wel in het geval van doTERRA) verzameld door lokale bevolking en gedestilleerd. Destillatie gebeurd door middel van stoom.

Hierbij wordt stoom door de te verwerken plantendelen geleid. De etherische olie vervliegt met de stoom. Nadat de stoom is afgekoeld tot water kan de etherische olie hiervan worden gescheiden.

Hieronder zie je een filmpje over hoe ze 'wintergreen' winnen in Nepal.

Hoe werkt het?

De werking van de essentiële oliën gaan zowel door de neus, als door de huid!

Als je een olie ruikt, worden de moleculen van de essentiële olie via de longblaasjes opgenomen in het bloed. Via het bloed komt het weer in je cellen terecht.

Ook via de huid komen de olien in je bloedbaan terecht. 

Door de olie op direct op het te behandelen gebied aan te brengen dringt de olie door de celwand heen om daar zijn werk te doen. Dit kan doordat celwanden ook van een olieachtige substantie gemaakt zijn.

 

  • Facebook Social Icon
Contact
 
Yris Meister
Itsthespiraloflife@gmail.com
Overige gegevens